Sevilla - passionerat andalusiskt

Romantiskt, passionerat och kreativt. Här är musik och dans lika viktigt som mat och dryck. Som så många andra hamnstäder är Sevilla en smältdegel av kulturer från världen över och arkitekturen är färgglad och hänförande. Romare, vandaler, goter och morer, som gav staden gatubelysning, bevattning och ett modernt räknesätt, har härskat över Andalusien innan återerövringen skedde på 1400-talet.

Floden, Guadalquivir, är allt. Utan floden skulle Spaniens varmaste region vara en öken, nu lyser den av citrusblommor, mandel och oliver och doftar rosmarin. Guadalquivir skär som en kniv genom Sevilla och delar upp staden i två delar. Östra delen, för de som har ägt, styrt och förvaltat, och västra delen, för de som har arbetat i jordbruket och fabrikerna.

Flamencon är bättre och större i Sevilla än någon annanstans. Ska du lyckas så kan du inte bara vara bra, du måste vara bäst. Här äter vi tapas, världens kanske bästa skinka och smuttar på sherry, andalusernas eget vin, stående i baren medan vi diskuterar det senaste skvallret om flamencosångerskan Isabel Pantoja.

Sevilla överraskar med sin produktion av gin, 150 sorters oliver och apelsinvin. År 2023 valdes staden till European Capital of Smart Tourism för sina satsningar på hållbar och smart turism. Allt tillsammans gör det Sevilla till ett av de mest intressanta resmålen i Spanien.

Välkomna till Sevilla!