Hållbarhet

Vi vill i vår verksamhet välja de bästa lösningarna för att värna om vår värld. Provotum vill verka för att minska påverkan på miljön lokalt och globalt. Vi vill inspirera till medvetna val.

Vi arbetar för att våra kunder ska få en upplevelse av samband och sammanhang på destinationen som de besöker: med naturen, kulturen och människorna i Spanien. Vi önskar att alla kunder tar med sig värdefulla insikter hem som inspirerar till ett mer hållbart leverne.

Vi på Provotum engagerar oss och gör genomtänkta val både personligen och professionellt.  

Transporter

Vi samarbetar med företag som har uppdaterade fordon och självklart följer aktuell miljölagstiftning.
Vi rekommenderar i första hand restauranger och aktiviteter på gångavstånd och uppmuntrar till promenad i stället för transport.

 

Hotell

Vi erbjuder i första hand de hotell som har ett aktivt miljöarbete och många av de hotell vi arbetar med är miljöcertifierade.
Vi för kontinuerliga samtal med hotellen om möjliga förbättringsåtgärder.


Restauranger & event

I Spanien används till stor del lokala produkter och säsongsanpassade menyer. Många av våra restauranger är så kallade Km0 som prioriterar ekologiska, lokalt odlade råvaror, undviker genmodifierade livsmedel och väljer hållbart fångad fisk. Vi väljer alltid en del växtbaserade rätter i menyer samt erbjuder helt vegetariska/veganska alternativ.

De vingårdar som vi samarbetar med arbetar ekologiskt eller biodynamiskt.
Vi ifrågasätter våra samarbetspartners och uppmuntrar dem att arbeta mer hållbart.

 

Aktiviteter

Vi erbjuder Corporate Social Responsibility (CSR)aktiviteter, naturupplevelser och kulturella aktiviteter. Aktiviteter som ska skapa medvetenhet, anknytning till naturen och till människor, och som bidrar positivt till den destination vi besöker.


Vi bjuder in våra kunder till att ta ansvar. Tillsammans önskar vi skapa en så hållbar och givande resa som möjligt.